Pages

Mar 6, 2012

Bila Nak Kahwin?

Bismillah..

Assalamualaikum!
Ok, fine..adakah anda juga bertanya soalan tu kat saya?
Kalau lempang muka orang tu tak sakit, lame dah saya lempang anda.
*tapi di manakah logika ingin menglempang kalau tak menyakitkan?*
*diam. tgk pak cik tua bercakap kat tv1*

Pernah tak dengar ayat :
Kita bukan gagal, cuma belum berjaya.

Ayat kat atas tu make sense untuk orang yang tidak berhenti mencuba dan berusaha.
Bukan untuk orang yang mudah putus asa & terus takut untuk mencuba apa-apa.

Kaitan dengan kahwin?

Bukan, maksud aku kat sini nak kaitkan dengan jodoh. Kau tau apa tu jodoh? Pergi google lah! Kau bukan bayar gaji aku pon untuk menaip benda yg aku tak suka. *terdiam sejenak. teringat sesuatu*

Ok, iklan sat.
Ada sorang kawan aku. Aku panggil die Mr. Owsem.
Die ni dulu bila apply kerja gaji nak letak mesti 3.5k.
Bagi aku mase tu "Gila apa fresh grad letak kemain tinggi"
Tapi die ni budak pandai asek dean list jek.
Yang bermain di minda aku ialah kenapa dia letak gaji RM3.5k?
Tak takut susah nak dapat kerja ke bila letak tinggi?

Tau apa jawapan beliau?
Tak takut pon. Kenalah letak gaji tinggi sebab kena buat benda yang kita tak suke.

Bwahahahahah! *dush!*
So, kalau korang nak suruh aku taip bende yg aku tak suke, sila bayar! ekekekekekek! *berangan ada org nak bayar*
Tapi die tu tak susah pon nak dapat kerja. Sekarang ni gaji die 4k pon kot.
Die mmg deserve untuk title Mr Owsem tu.
-Iklan Tammat-

Ok, sambung..
Bila nak kahwin?
Sigh~
Shaiha dah kawin. Ada pon. Alip pon!
Aku ngn syuk je belum. HAHAHHA. demn.

Bukan tak nak kahwin, tapi belum ade jodoh (Jawapan si single)
Kalau yang ade pakwe?
Jawapnye gini - Bukan tak nak kahwin, belum sampai seru.
-Tipikal-

Kepada yang bertanya pak cik, mak cik, adik, abang n kakak *tap.tap.tap -stapler mulut semorang-*
Kite bukan tak nak kahwin. Serius! Kite memang nak kahwin.
Cuma belum masanya. Allah tu dah rancang untuk saya semuanya.
Kalau dah tiba masanya, Insya Allah, mudahlah perjalanan nya.

Jodoh belum ade. Bila TIBA MASANYA, muncul lah ia :)

So, yang dah kene stapler mulut tu takmo tanye2 dahlah.
Teeeheeeee ^.^

Meh,
pelok.ciom.pelok.ciom
-Aisyah-

 
Boleh Je Kalau Nak Share! Korang!

No comments:

Post a Comment