Pages

Nov 10, 2011

Tak Cukup Masa

Hi Mr B! B is for blog!

hUUuUUUuuuuuu..
Siyesly, sejak aku kerja company baru, aku tak faham kenape aku rase sangat kesuntukan mase.
Maybe sebab aku ada target kene achieve.
Kalau dulu, aku asek menghitung setiap minit bile nak balik.
Tapi kerja kat company ni, tup2 dah pukul 6.30.
Aku naik serabot bile tengok jam dah pukul 6.
Rase geram pon ade kenape cepat sangat.
Kalau dulu aku harap setiap hari hari jumaat.
Sebab esoknye sabtu, aku dah tak payah pergi kerja.
Tapi kerja company ni, tup2 je dah hari khamis.
Aku rase serabot. Sebab esoknye dah jumaat dan sabtu tak kerja.

Kalau dulu aku rase marah aku kene balik lambat stay bagai kat tempat kerja.
Tapi kerja kat company ni, aku rase macam..damn! I really want to stay to finish all the things.
Tapi macam tak habis.

Kalau dulu aku menghitung hari cepatlah gaji.
Tapi kerja kat company ni, aku tak fikir sangat pasal hari gaji.
Sebab mase cepat sangat berlalu.

Bukan sebab kerja banyak. Tapi sebab masa banyak dihabiskan untuk research.
I really desperate untuk confirm. Yes. The salary is good. Not lah veryvery good.  But quite good lah when refer to job description aku.
But to me the environment and freedom of work yang aku dapat kat situ i would say its damn good.

Nak kate aku tak stress, tipulah. Stress tu ade. Tapi stress die stress yang aku nak. HAHAHAHAHA. mengarotkan. HAHAHAHAHA. shadap.

Im going to approach on travel. yeeeaaaay! i miss tourism industry a lot!! oh! winston cant accept when i told him im studied in tourism management n he said " y i dunno bout this?"

Laaaaaaaaaaaaaa!! I keep telling you i want to do travel!!!!!! sigh~

dahlah! aku tak tau nak mengarot ape lagi. i need some rest and esok nak meeting dengan jakel. wish me luck. amin!
Boleh Je Kalau Nak Share! Korang!

No comments:

Post a Comment