Pages

Sep 19, 2011

Dream Your Happiness

Isnin. 10.47 pm.
Aku mengantuk. Serius mengantuk.
Tapi aku nak post entri jugak even entri ni bakal nampak serabot.
Ok, pagi tadi si "kak" Reen buat briefing.

Antara banyak2 die bebel, aku lebih berminat bile die cakap pasal "Dream Your Happiness"
Kak Reen cakap, first, you must have enough sleep. You know why? Sebab u have enough time TO DREAM!
Hahahahahah. Allah, tolonglah gelak weh. Sebab mase aku dengar die cakap, aku tergelak. Orang tidur cukup2 sebab nak rehat. Tapi die boleh cakap pasal MIMPI.

Ok, straight to the point je. Why you must dream your happiness? Aku cerita kepada situasi dari ape yang K. Reen cakap..
Kau nak tidur.
Pahtu otak kau mulalah berangan.
Ok, ini pointnye. Make sure apa yang kau angankan tu ialah BENDE YANG GEMBIRA.
Ye, aku faham kau ade masalah dunia yang kau nak fikir.
Tapi kau bagilah chance kat hati kau untuk rase gembira.
Bila bende yang kau angankan tu bende yang buat kau gembira, akan ade satu positive energy yang kau tak sedar dalam diri kau.

Contoh, kau berangan kau dapat beli keta. Please take note. Maksud aku kat sini yang kau mimpikan tu biarlah mampu kau realisasikan. Jangan lah kau berangan nak ade helikopter. Tu mat jenin pon kalah nk lawan angan2 kau. Bukan tak boleh, macam aku cakap, BENDE YANG GEMBIRA. Yang mana, kau mampu untuk achieve. Orait? Ok, kite teruskan. Then, otak kau automatik bekerja memikir how to achieve your happiness. Secara tak langsung, otak kau akan create satu action plan. Dan bila dah  terlukisnye action plan di peta minda anda, makanya yang penting nye plak Take Action (part paling susah).

Sebab ape take action paling susah? Sebab dekat sinilah banyak gila dugaan pahit yang kau akan face. Kalau kau kuat, insya Allah kau boleh go through. Kalau tak kuat kau akan kecundang. (K.reen cakap)

Dun forget keep on Dream Your Happiness. Every night! Dan positive energy always akan ade, dan akan menyebabkan korang fokus to the happiness korang tu. Dan bila korang achieve, satisfaction will be in  maximum level.

Ok, lets say korang down on the way korang nak achieve happiness korang, then dun worrilah, be happy, naik lorry. Keep on je Dream Your Happiness. Automatic, positive energy tu akan help korang handle feeling korang yg nak down2 tu. Back to basic. MINDSET. Katenye lah.

Itu dari yang aku faham dari penyampaian K. Reen. This is based on theory maybe. So, nak tau same ade konsep "Dream Your Happiness" ni berjaye atau tak, senang. Kau apply. Kalau tak berjaye, then. Boleh post entri, pastu jangan lupe link kan kat aku. Ok, aku tengah mamai2 mengantuk ni. Konsep ni same macam Law of attraction ke? Aku malas nk buat research. Aku nak tido. Nanti esok aku cube correctkan or tambah ape aku nk tambah. OH! mengantuk OH! Selamat Malam <3

x.o.x.o
AisyaHaHa
Boleh Je Kalau Nak Share! Korang!

No comments:

Post a Comment