Pages

Jul 30, 2011

Umi & Ayah Call

Heeeeeeeeeeeee...
Petang tadi lepas mandi umi n ayah call..woot2.. Siyes, rindu umi :((
Ok, rindu ayah lah jugak. Cume tak banyak macam rindu umi. Miahahahaha..
My grandma akan stay dekat rumah untuk bulan pose ni. So, ayah akan duduk bilik atas dengan umi.
I miss my bed. I miss my meja. I miss online all the time dekat rumah.
Kat sini dah susah nak online. hukhukhuk. Siyes, amek mase nk adapt.
Never mindlah. I have to sacrifice.
Aku sensorang today.
Amal g PD.
Malas nak ajak sesape kuwa.
Duit pon mmg dah takde ni.
Cukup2 nak kaber tok bulan pose ni.
Cukup2? Tak cukup pon actually.
Hari isnin ni mule kerja n kene banyak cakap.
Nak capai target on 1st month. Am i really can do it?
But then kalau capai target komisen akan dapat bulan September.
Untuk raye ni, mmg takat basic je aku dapat dan aku harap aku tak lupe diri sampai duet terhabes.
Instead of risau bout money, aku lebih risaukan same ade aku boleh bertahan ke tak kat tempat kerja tu.
Uhukhukhuk..aku ni manje..susah sikit..tak best sikit..ngade2 nk tukar kerja, jiwa kacau bagai..
Keje ofis hour, tapi besar kemungkinan kene balik malam dlm pukul 8 agak tinggi. Mesti penat. Huwaaaa..
Btw, aku tak rase aku lame pon kat company ni..aku just masuk untuk aku sambil2 cari kerje lain yg better..sambel belom ade kerje tetap, then aku keje dulu lah kat company tu. At least salary quite goodlah untuk kerje bebel2 cume penat sikit dan kene balik malam.
Aku aim CS maybank by the end of this year dn aku kene polish my english. errrghhh..english aku sangat teruk. Lagi teruk dari mase form 6 dulu..-_______-"

Since aku begitu berminat dengan marketing, aku cabar diri aku untuk masuk this company and hit target. Hohohohohoho..10 years later, aku harap, dah cukup fund to start my own business tanpa berkait dengan my dad punye business which is totally my own business. Aku penat dah bertekak dengan bapak aku. Last job before aku pergi pon, aku kene tengking sebab the baju takde pon dalam van. Hukhukhukhuk... memang i tak boleh nak ngam dengan ayah since kami dua2 panas baran dan i kuat memberontak. Duduk rumah asyik buat dose dan sakitkan hati orang  -___-
I hope so lah 10 tahun lagi everything will be ok for my own business dan semua dengan titik peluh aku sendiri, my own produk, my own name.. Insya Allah. Amin..terduduk aku 3 bulan ni dengan financial problem dan masalah hati..

Sebab tu aku nekad bawak diri dan siyes, aku sedikit lost. Tapi takpelaaaa (gaye alvin)
At least aku berani amek step dan berani nk berubah. Kalau dah cube yang ni then, aku gagal, aku harap aku ade kekuatan untuk bangun balik..

Monday ni puase. Heeeeeeeeee..tak tahu lah rajin ke tak bangun sahur kat rumah sewa ni. Heeee..heharap puasa kali ni membawa maknalah bg aku. Aku harap sangat aku lebih dekat dengan Allah dan nak berubah jadi lebih baik. -______-" Aku tak nak tinggal solat lagi. Nak bangun subuh awal, rajin bace quran. Amin..

70% - Allah
30% - Usaha

Ini sistem 70-30.
Aku harap dapat apply.
Aku harap aku kuat nak apply.
Lately asek terfikir kalau aku mati macam mane lah keadaan aku.
Aku asyik rase umur aku pendek je. Tak tau kenape. Perasaan je kot.

Btw, kalau dulu aku sibuk nak kahwin.
Sekarang, perasaan nak kahwin tu dah takde.
Agaknye nafsu aku dah mampos kot.
Kalau dulu mase sekolah bagi aku perkahwinan tu menakutkan.
Dekat U, aku nak cepat2 kahwin. Dah menggatal kot mase tuh. Sampai lah bulan lepas.
Aku dah takde hati bila cakap pasal kahwin.
I dont care about  marriage life.
Tadi pon tanye aleb agaknye camnelah kan life untuk perempuan yang tak berkahwin..
die jawab, xpk pasal malam jumaat. Bengong. Lelaki, itu je yg di pikirnye. Nak je aku sepuk.
For now, aku nak capai target aku. Dan aku kene fokus and kuat. aku tak tau aku kuat ke tak.
aku harap aku kuat. harap sangat.

aku rindu imran. -_____-"
aku asyik ingat imran dan rindu kat die sampai nangis2.
Bila rindu mule lah aku nk call sms die bagai. Aku macam tak reti nak tahan diri aku.
Imran buat aku totally lupekan faizal. Aleb, slowly dapat alih perhatian aku dari meroyan dekat imran.
Tapi, aku tak pandai kawal emosi. Aku kehilangan Aleb. Tapi, entahlah.
Takpelah, one day aku akan ok. Tak tahu lah bile nak pos hadiah kat imran. Berat hati.
Nak jumpe, lagilah berat hati. Haiiih~

Bai. dah banyak sangat aku bebel ni haa. Nasib baik dapat pakai wireless free 3 hari. HEAVEN sekejap.
Boleh Je Kalau Nak Share! Korang!

No comments:

Post a Comment