Pages

Jul 15, 2011

Maaf Adalah Perkataan Yang Mahal. Ye ke?

Satu hari, aku emosi. Aku kungkang2 gadoh kat sms dengan bestfriend aku. Sampai nanges2. Lepas dah puas nanges, tido. Pastu bangon tido, sambung bace msg. Bespren mintak maaf..aku pon slow. Malas dah nak gadoh.

Tapi, itu bila gadoh dengan bestfriend. Kalau gadoh dengan Boyfriend?

Emosi dengan boyfriend. Kungkangkungkang bebel gadoh. Menanges. Merajuk. Tengking2. Marah2. Pastu off hp. Pastu block kat fb. Pastu delete kat YM. Pastu, buat auto reject. blablabla. Tak sampai 1 jam rindu. Tapi ego tanak cakap maaf. Boypren pon ego. Tapi malam sikit boypren call. Cakap "minta maaf". Otometik, lembut hati.

Itu gaduh ngn boypren. Gaduh ngn kawan?

Kawan post status kat fb. Pastu kutuk2. Bahan2. Last2 kecik hati. Makan dalam. Pastu haram buat bodoh tak cakap ape dah. Time raye jumpe " Weh, lame siot tak jumpe kau." Terus lupe dulu makan hati. Maaf pon tak cakap. Tapi kalau cakap pon, ayat standard reply "Eh, takde hal la. No hard feeling pon. Kengkawan kan"

Aku tak rase pon maaf tu satu perkataan mahal. Cuma "kuasa" maaf tu sendiri yang nampak die macam mahal. Bro, cakap maaf tak keluar emas pon kot. Melayankan ego sangat je tuh. Sorry la. Troll statement kau. Pandangan memasing. So, boleh pandang-pandang. Jangan pegang-pegang aww.    
Boleh Je Kalau Nak Share! Korang!

1 comment:

  1. nggak terlalu juga sih, tergantung karatkter orngnya gan ^^

    ReplyDelete